Laika

Vandaag hebben wij Laika ontmoet. Een geholpen Ardense Koehond van 8 jaar oud. Laika wordt afgestaan omdat haar baasjes overleden zijn. Ze komt van een erkende Belgische fokker.

Momenteel wordt ze opgevangen door één van de familieleden waar ze op en top verzorgd wordt en zeer graag gezien is. Je kan dan ook niets anders dan gelijk aan haar verkocht zijn. Ook wij kregen als onbekenden tonnen knuffels van Laika.

Ze lijkt net op een klein schaapje maar dat is typisch aan het ras. Haar kort behaarde kopje, haar stekelige snorretje geven haar een stoer uitzicht. Zoals vele Ardense Koehonden is ook zij zonder staart geboren, kenmerkend voor het ras.

De Bouvier des Ardennes is een zeer aandachtige en gehoorzame hond. Ze kent vrij veel commando’s die ze netjes uitvoert. Laika is enorm mens- en kindvriendelijk. Ze kan gerust met andere soortgenoten samen leven en bruist nog van energie! Momenteel krijgt Laika twee mooie wandelingen per dag van ongeveer 1 uur en dat heeft ze echt nodig!

Ze heeft geen baknijd en is niet wagenziek. Ze leeft zowel binnen als buitenshuis en is perfect zindelijk. Aan de lijn lopen doet ze prima. Laika is op haar domein gepast waaks zoals het hoort, wel jaagt ze op auto’s als ze zich op haar territorium bevindt. Dit doet ze voor alle duidelijkheid niet op straat tijdens de wandeling. Soms, in al haar enthousiasme durft ze wel eens een heel klein vreugdeplasje maken, het is zelf geen plasje maar enkele druppeltjes en niet frequent maar toch willen we het vermelden.

Laika heeft serieus wat overgewicht. Hier wordt aan gewerkt. Ze is inmiddels al drie kilo lichter maar er moeten nog wat kilootjes af! Laika kan gerust een paar uurtjes per dag alleen zijn zowel binnen als buiten. Een goed omheinde tuin is wel een must!

Ze is zeer stabiel van karakter en we verwachten dat Laika zich heel snel zal aanpassen aan haar nieuwe baasjes.

Ze is de ideale kompaan voor mensen die op het platteland wonen en ze zou erg gelukkig zijn met sportieve baasjes. Kennis en liefde voor dit ras is een pluspunt.

Wij rekenen op jullie terug, lieve vrienden volgers, voor het massaal delen van deze kanjer!

Laika bevindt zich in België (regio Gent)

Met een hart voor zulke knappe hond, stuur je dit bericht toch graag rond?

Delen is lief!Marleen en PhilippeBekijk alle blog berichten

Philou and friends

Contacteer ons

Jouw bericht is goed verzonden!
Oeps... er gaat iets mis. We zoeken het uit!
Telefoon
+32 470 31 32 77
Adres
Warandestraat 20
9850 Hansbeke
E-mail ons
info@philouandfriends.org